Uspešno realizovan peti po redu Humanitarni sportski turnir!

Unija studenata FON-a uspešno je realizovala peti po redu Humanitarni sportski turnir, pod pokroviteljstvom kompanije Meridian i pridružila se humanitarnoj akciji fondacije ,,Srbi za Srbe” za pomoć osmočlanoj porodici Lazarević.

Od našeg osnivanja 2016. godine jednom godišnje kao organizacija sprovodimo projekat Humanitarni sportski turnir – projekat koji okuplja ljubitelje odbojke, futsala, tenisa, stonog tenisa i basketa, koji žele da svojim učešćem pomognu onima kojima je to najpotrebnije. Ove godine, projekat je bio održan 11. i 12. septembra na sportskim terenima na Adi Ciganliji i time postao prvi Unijin projekat održan na toj lokaciji. Prethodna lokacija ,,SD 4. April” bila je zamenjena, a umesto u četiri, ove godine takmičari su se nadmetali u pet sportova. Na dva dana turnira učestvovalo je više od 350 učesnika, a Unija je uspela da prikupi rekordnih 166 200din novčane pomoći za porodicu Lazarević i time postavila novi interni rekord u prikupljenom novcu na humanitarnom projektu. Vikend posvećen turniru bio je oličenje humanosti, zabave i zajedništva, praćen pozitivnom i takmičarskom atmosferom. Najveći uspeh ovogodišnjeg turnira je novac prikupljen za osmočlanu porodicu Lazarević iz okoline Leskovca, čija najmlađa Lana (3) od rođenja boluje od ciroze jetre.

U sklopu svog projekta, Unija je organizovala i ,,Trojku iz bloka” u kojoj je, u slobodnom gađanju trojki, učestvovalo 68 takmičara, od kojih mnogi i po više puta. Tom akcijom Unija je uspela da prikupi, povrh kotizacija, dodatnih 24 900din za porodicu Lazarević.

Uz pomoć kompanije ,,Tehnomedia”, Unija je za najbolje takmičare u pet sportova pripremila vredne nagrade u vidu pametnih satova i fitness narukvica, kao i raznih vaučera koje su ostali prijatelji projekta obezbedili.

Na turniru je, tokom cela dva dana, vladala dobra energija ispraćena sunčanim i vedrim vremenom, a mogli su se pratiti izuzetno dobri i neizvesni mečevi u pomenutih pet sportova. Za prvo mesto u odbojci takmičilo se 12 ekipa, u futsalu 14, a u basketu 20. U tenisu 32 učesnika merila su snage za neko od prva tri mesta, dok u stonom tenisu njih 23.

Zahvaljujemo se svim učesnicima na pokazanom fer pleju i humanosti, jer bez njih neophodna pomoć za porodicu Lazrević ne bi bila prikupljena. Radićemo na tome da, iz godine u godinu, ovaj projekat, kao i svaki drugi Unijin projekat, pomera postojeće granice i okuplja ljude u danima sporta, zabave i humanosti.

Povezane vesti

MODA I IGRICE:

Poznati brend LYLE&SCOTT partner Humanitarnog gejming turnira Škotski brend Lyle&Scott pružio je podršku sedmom po redu „USF Gaming fair“ turniru, jedinstvenom događaju u Srbiji u okviru kog je preko trista...

Ovu godinu završavamo još jednim uspešnim projektom!

Jubilarno peto po redu Humanitarno Stand Up veče uspešno je održano 19. oktobra u pozorištu “Akademija 28”. Unija Studenata FON-a je projekat realizovala u saradnji sa humanitarnom fondacijom “Pomoć Srpskoj...

Uspešno realizovan Yard Sale 2021.

U saradnji sa jednom od najuspešnijih advertajzing agencija ,,Ovation BBDO”, po treći put organizovali smo Yard Sale. Projekat je održan 15,16 i 22. maja u online formatu. Yard Sale je...