Humanitarni sportski turnir 2021 powered by Meridian

Unija studenata FON-a uspešno je realizovala peti po redu Humanitarni sportski turnir, pod pokroviteljstvom kompanije Meridian i pridružila se humanitarnoj akciji fondacije ,,Srbi za Srbe” za pomoć osmočlanoj porodici Lazarević.

Od našeg osnivanja 2016. godine jednom godišnje kao organizacija sprovodimo projekat Humanitarni sportski turnir – projekat koji okuplja ljubitelje odbojke, futsala, tenisa, stonog tenisa i basketa, koji žele da svojim učešćem pomognu onima kojima je to najpotrebnije. Ove godine, projekat je bio održan 11. i 12. septembra na sportskim terenima na Adi Ciganliji i time postao prvi Unijin projekat održan na toj lokaciji. Prethodna lokacija ,,SD 4. April” bila je zamenjena, a umesto u četiri, ove godine takmičari su se nadmetali u pet sportova. Na dva dana turnira učestvovalo je više od 350 učesnika, a Unija je uspela da prikupi rekordnih 166 200din novčane pomoći za porodicu Lazarević i time postavila novi interni rekord u prikupljenom novcu na humanitarnom projektu. Vikend posvećen turniru bio je oličenje humanosti, zabave i zajedništva, praćen pozitivnom i takmičarskom atmosferom. Najveći uspeh ovogodišnjeg turnira je novac prikupljen za osmočlanu porodicu Lazarević iz okoline Leskovca, čija najmlađa Lana (3) od rođenja boluje od ciroze jetre.

350+ učesnika

5 sportova

166 200 RSD

U sklopu svog projekta, Unija je organizovala i ,,Trojku iz bloka” u kojoj je, u slobodnom gađanju trojki, učestvovalo 68 takmičara, od kojih mnogi i po više puta. Tom akcijom Unija je uspela da prikupi dodatni novac za porodicu Lazarević.

Uz pomoć kompanije ,,Tehnomedia”, Unija je za najbolje takmičare u pet sportova pripremila vredne nagrade u vidu pametnih satova i fitness narukvica, kao i raznih vaučera koje su ostali prijatelji projekta obezbedili.

Na turniru je, tokom cela dva dana, vladala dobra energija ispraćena sunčanim i vedrim vremenom, a mogli su se pratiti izuzetno dobri i neizvesni mečevi u pomenutih pet sportova. Za prvo mesto u odbojci takmičilo se 12 ekipa, u futsalu 14, a u basketu 20. U tenisu 32 učesnika merila su snage za neko od prva tri mesta, dok u stonom tenisu njih 23.

Zahvaljujemo se svim učesnicima na pokazanom fer pleju i humanosti, jer bez njih neophodna pomoć za porodicu Lazrević ne bi bila prikupljena. Radićemo na tome da, iz godine u godinu, ovaj projekat, kao i svaki drugi Unijin projekat, pomera postojeće granice i okuplja ljude u danima sporta, zabave i humanosti.

Generalni partner

FONDACIJA

Godišnji partneri

Finansijski partneri

Prijatelji projekta

Naturalni partneri

Medijski partneri

TIM KOORDINATORA

Sara Oluić

Koordinator projekta

Vukašin Damjanović

Koordinator projekta

Mina
Radović

Koordinator tima za odnose sa javnošću

Stefan
Jevrić

Koordinator tima za korporativne odnose

Marija
Radić

Koordinator tima za međuljudske odnose

Aleksandra
Pavić

Koordinator tima za informacione tehnologije

Katarina
Sekulić

Koordinator tima za logistiku

Galerija

Zapratite nas na društvenim mrežama