O USF Gaming Fair-u

USF Gaming Fair je projekat edukativnog i humanitarnog karaktera koji je prvi put realizovan 2017. godine kao prvi humanitarni turnir u video igrama u Srbiji. Projekat se sastoji iz dva segmenta, takmičarskog i edukativnog. Projekat je zamišljen kao događaj na kome bi se studenti družili, razmenjivali svoja gaming iskustva, razvijali takmičarski duh, ali prvenstveno kako bi se bolje upoznali sa celom Gaming/IT scenom u Srbiji.

Takmičarski deo je turnir na kojem su učesnici projekta mogli da pokažu svoje veštine i sposobnosti u video igrama poput: Counter Strike-a, League of Legends-a, Mortal Kombat-a, FIFA-e i drugih svetski poznatih video igara. Turnir nosi titulu humanitarnog dela projekta jer je od početka realizacije ovog projekta prikupljeno preko 350 hiljada dinara koje su donirane humanitarnim organizacijama u Srbiji.

Edukativni segment projekta predstavlja niz predavanja i radionica o gejming i IT industriji. Predavanja su održali predstavnici prestižnih domaćih i svestkih kompanija koje su vodeći stručnjaci iz ovih industrija. Delegati su tokom Sajma gejming industrije imali priliku da se lično upoznaju i načine prvi korak daljeg rada u ovoj industriji. Na to da je gejming industrija najbržerastuća industrija današnjice ukazuje i podatak da je u prethodne 3 godine na ovom projektu učestvovalo preko hiljadu delegata.

USF Gaming Fair kroz godine

USF Gaming Fair 2020