Mesto održavanja: Fakultet organizacionih nauka, Jove Ilića 154, Beograd

Vreme održavanja: letnji semestar 2017. godine

Organizator: Unija studenata FON-a

Otvorena čitaonica je projekat nastao iz potrebe studenata za grupnim radom, imajući u vidu kapacitete čitaonice na Fakultetu organizacionih nauka i prirodu gradiva koja se obrađuje. Dodatni prostor gde bi studenti imali priliku da uče i ujedno se konsultuju sa svojim kolegama, ali i budu na svežem vazduhu uz prijatno radno okruženje, pronašli smo u dvorištu Fakulteta.

Postavljajući nekoliko stolova i stolica i raspoređujući ih po grupama predmeta koji se prelaze, obezbeđujući studentima osveženje i muziku, nastala je prva čitaonica na otvorenom. Fakultet je prepoznao korist ove inicijative, i time pokrenuo pilot projekat koji bi studentima omogućio trajno dodatno mesto za učenje tokom letnjeg semestra. Cilj je iskoristiti lepo vreme, svež vazduh i mogućnost formiranja grupa za učenje, čime bi se povećala produktivnost onih koji su skloniji grupnom radu, ali i manje ometanje onih koji se lakše koncentrišu kada je u prostroriji potpuna tišina.

Pored Fakulteta, brojni mediji su prepoznali ovu inicijativu i preneli je kao dobar koncept koji bi se mogao primeniti i na drugim fakultetima.

Kako je to izgledalo u julu 2016. godine možete videti u sledećem kratkom prilogu:

© Copyright 2018 Unija Studenata FONa