Mesto održavanja: sportski tereni doma “4. april”

Vreme održavanja: 8. i 9. april 2017

Organizator: Unija studenata FON-a

Humanitani sportski turnir je turnir na kom studenti imaju priliku da se takmiče u dva sporta: futsalu i basketu. Participacija za učešće se plaća, a sav prikupljen novac namenjen je u humanitarne svrhe. Broj takmičara je ograničen.

Futsal ekipa broji najviše 8 članova (5 na terenu, ostale rezerve), dok basket ekipa broji najviše 5 članova (3 na terenu, ostale rezerve).

Prvi humanitarni sportski turnir organizovan od strane Unije studenata FON-a održan je u aprilu 2016. godine na terenima Studentskog doma 4. April. Sav prikupljen novac bio je namenjen fondaciji Podrži život, a čepovi prikupljeni tih dana organizaciji Čep za hendikep.

Otvaranje turnira uveličano je prisustvom našeg poznatog fudbalskog trenera – Vladimira Vermezovića, dok je mlada košarkaška zvezda Marko Tejić, sa svojom ekipom odigrao jednu revijalnu utakmicu.

Broj ekipa koje su učestvovale prošle godine bio je 23 za futsal i 23 za basket. Broj volontera iz studentske organizacije Unija studenata FON-a bio je 50, dok je sam turnir ispratilo oko 700 posetilaca, koji su došli da podrže svoje kolege sa tribina terena i daju svoj doprinos u prikupljanju sredstava.

Uz pomoć sponzora na prvom turniru, sve ekipe uživale su u celodnevnom druženju uz hranu i piće, dok su za one najbolje bile obezbeđene nagrade (vaučeri za escape room, spa centar i organizovan ručak za celu ekipu).

Sledeći humanitarni turnir planiran je za 8. i 9. april 2017. godine, i poučeni prethodnim iskustvom, potrudićemo se da organizaciju samog događaja dignemo na još viši nivo. Ove godine studenti će imati priliku da se takmiče u 3 sporta: futsal, basket i ženska odbojka 3 na 3.

Kako je to izgledalo u aprilu 2016. godine možete videti u sledećem kratkom prilogu:

 

Za više slika: Humanitarni sportski turnir 2016

(VIDEO)  Humanitarni sportski turnir 2016

© Copyright 2017 Unija Studenata FONa