Mesto održavanja: sportski tereni Studentskog doma “4. april”

Vreme održavanja: 21. i 22. april 2018.

Organizator: Unija studenata FON-a

Humanitarni sportski turnir je projekat na kom studenti imaju priliku da se takmiče u četiri sporta: futsalu, basketu, miks odbojci 3 na 3, kao i u stonom tenisu . Za učešće se plaća simbolična kotizacija, a sav prikupljen novac namenjen je u humanitarne svrhe.

Futsal ekipa broji najviše 8 članova (5 na terenu, ostale rezerve), basket ekipa broji najviše 5 članova (3 na terenu, ostale rezerve), dok ekipa za odbojku broji najviše 4 člana (miks – u svakom trenutku na terenu mora biti barem 1 muškarac i 2 žene ili obrnuto).

Do sada su održana tri humanitarna sportska turnira, prvi 2016. godine, drugi 2017. i treći 2018. godine na terenima Studentskog doma „4. april“. Na poslednjem turniru, u grupnim sportovima učestvovala je 51 ekipa, dok je u stonom tenisu učestvovalo 14 takmičara, što je neverovatnih 333 učesnika. Događaj su propratili i vatreni navijači sa tribina, koji su došli da podrže kolege i daju svoj doprinos. Sav prikupljen novac (118.860 dinara) je uplaćen fondaciji “Budi human” za Dušana Vukosavljevića, četvorogodišnjeg dečaka, koji boluje od cerebralne paralize.

Celokupan događaj su potpomogli: Meridianbet, Chipsy, Nestle, Gala voda, Rapsody travel, CF District, Kuglana Žabac, Cineplexx, Bilijar klub CueBall, MMR Escape, Cataleya, You Dance, Igraonca Miša, Paintball Singidunum, Balon Coin i Pekara Bratuljević. Zahvaljujući našim sponzorima, sve ekipe su uživale u celodnevnom druženju uz hranu i piće, dok su za one najbolje bile obezbeđene vredne nagrade.

© Copyright 2018 Unija Studenata FONa