Mesto održavanja: Fakultet organizacionih nauka, amfiteatar B103

Vreme održavanja: 23. decembar 2017, 18h

Organizator: Unija studenata FON-a i PabKVIZ

FON QUIZ je kviz znanja čiji je cilj da se među studentima FON-a podstakne prijateljska konkurencija, timski duh, druženje, i da se svi prisutni i učesnici takmičenja, kroz mnogobrojna i zanimljiva pitanja maksimalno zabave.

U subotu 23. decembra 2017. održan je prvi novogodišnji FON QUIZ na Fakultetu organizacionih nauka u saradnji sa PabKVIZ-om, profesionalnom agencijom za organizaciju kvizova i tim bildinga u beogradskim pabovima, koju su osnovali bivši studenti našeg fakulteta, i koji su ujedno i vodili ovaj događaj. Baš pred novogodišnje praznike, FON QUIZ je okupio čak 136 takmičara, u 34 tima koja su se borila za osvajanje vrednih nagrada. Događaj i dobru atmosferu su upotpunili i asistenti sa Fakulteta organizacionih nauka koji su se kao tim takmičili za prvo mesto ovog kviza. Smeh, vedri takmičari i đuskanje u pauzama ni ovog puta nisu izostajali, stoga je tuga kod učesnika koji nisu osvojili neku od nagrada svedena na minimum.

Novogodišnji FON QUIZ podržali su: Tronoša voda, Kolačić sreće, IKS OKS bowling club, Ferdinand knedle, Athletic’s gym i Bioskop Fontana kojima smo veoma zahvalni na ostvarenoj komunikaciji i uspešnoj saradnji.  

FON KVIZ je osmišljen i koncipiran po ugledu na PAB KVIZ. Kviz se sastoji od 40 pitanja, od kojih su 20 pitanja iz opšte kulture, a ostalih 20 pitanja pokrivaju predmete sa svakog smera fakulteta, aktuelne teme iz prakse, ali i pitanja vezana za poznate legende FON-a i ništa manje poznate anegdote. U jednoj rundi, po vašem izboru, se koristi DŽOKER koji udvostručuje bodove samo za tu rundu. Na projektoru se prikazuju pitanja, a timovi od po 4 studenata dobijaju papir na kom popunjavaju odgovore.

PabKVIZ predstavlja seriju interaktivnih kviz događaja koji se sastoje u timskom nadmetanju učesnika. Njihova glavna karakteristika jeste podsticanje ljudi na druženje, a ujedno i proveru znanja iz oblasti opšte kulture. Ideja je zasnovana na britansko-irskom konceptu popularne društveno-zabavne aktivnosti (Pub Quiz, Trivia night, Bar Quiz…) koji se sa velikim uspehom organizuje u brojnim pabovima u UK i SAD, kao i mnogim državama Evrope. U poslednjih par godina veliku popularnost dobija i u zemljama regiona, dok je PabKVIZ samo u 2016. godini održao tačno 180 kvizova na kojima je zvanično učestvovalo preko 11700 takmičara.

© Copyright 2018 Unija Studenata FONa