Predstavnik The Sales Academy-a Miloš Stojaković održao je trening radionicu članovima tima za korporativne odnose

Članovi tima za korporativne odnose, imali su priliku da učestvuju u trening radionici koju je održao Miloš Stojaković iz The Sales Academy-a.

The Sales Academy je firma koja se na novi i drugačiji pristup bavi prodajnim edukacijima i treninzima u Srbiji. Osnovana je od strane prodajnih stručnjaka iz Srbije i Holandije. Donosi najbolje međunarodne prodajne metode prilagođene i dalje unapređene za tržište Srbije.

Na trening radionici je istaknut značaj postavljanja pravih pitanja kompanija, pravog redosleda koraka u prodaji, kao i važnost istrajnosti u zvanju partnera. Naši članovi tima za korporativne odnose imali su priliku da nauče kako je najbolje komunicirati sa kompanijama, koji su najvažniji koraci u prodaji, kako da reaguju na odbijanja, kako da zatvore prodaju i slično.

Sa sigurnošću možemo reći da je ovo iskustvo bilo veoma korisno za sve prisutne i da su svi članovi unapredili postojeće veštine i naučili nove, koje će moći da primene u daljem radu u našoj organizaciji, na fakultetu i naravno, u svojoj karijeri.

Utiske sa radionice opisao je i predsednik tima za korporativne odnose, Uroš Drobnjak, koji je prisustovao radionici:

CR tim kao i Unija, napreduje sve više iz godine u godinu. Ovaj trening naših članova to najbolje pokazuje. Jako mi je drago što smo saradnju sa Milošem i kompanijom The sales Academy podigli na viši nivo. Kroz simulaciju poslovnog sastanka, naši članovi su se kvalitetno pripremili za situacije koje ih očekuju u budućem radu CR tima. Miloš je kroz sastanak sa kompanijom “Blizzard”, naše članove testirao u svakoj mogućoj situaciji i perfektno ih pripremio za rad na našim predstojećim projektima.

U razgovoru sa Milošem Stojakovićem nakon radionice dobili smo odgovore na mnoga pitanja.

-Miloše, za početak, možete li nam reći nešto više o počecima Vaše karijere?

Moja karijera je počela u konsultanskoj firmi KPMG i u kuvajtskom investicionom fondu. Bio je vrlo buran početak. Postojali su različiti sistemi rada, različite oblasti i pristupi. Imao sam priliku da sagledam biznis kao mlad profesionalac iz različitih uglova i da radim na izuzetno ozbiljnim projektima u prve dve godine nakon završetka fakulteta.

-Pošto ste održali radionicu našem timu za korporativne odnose, da li možete da nam kažete šta je najveći izazov za nas mlade koji se prvi susrećemo sa komunikacijom sa velikim kompanijama?

Najveći izazov jeste da nađete pravu osobu unutar kompanije kao prvu liniju kontakata. Od njihovog (ne)razumevanja vaše poslovne ponude mnogo zavisi. Drugo jeste da su mladi dobrim delom „impresionirani“ velikom kompanijom. Treba probiti taj veo i postaviti se partnerski. Naravno, u skladu sa mogućnostima i domašajem.“

-Koji su najvažniji koraci u prodaji i koliko je važna istrajnost u zvanju partnera?

Dobar plan pre svega i smislena ponuda za saradnju. Odnosno, da druga strana vidi jasnu  korist te način kako da je ostvari. Istrajnost može biti mana ako su plan ili ponuda loši ili ako pričate sa pogrešnom osobom unutar kompanije. To uvek treba imati u vidu.“

-Kako da reagujemo na odbijanja?

Odbijanja su sastavni deo života i biznisa, a posebno prodaje. U slučaju ponovljenih odbijanja (na isti način) treba dodatno preispitati lični način i da li postoje greške u koracima. Odbijanje treba da se shvati kao prilika da naredni put bude bolji i kao put ka odgovoru „DA“.

-Kako zatvoriti prodaju?

Ljudi često zaborave da je prodaja proces koji ima faze. Zatvaranje jeste, tehnički gledano, jedna od završnih faza. Suštinski, zatvaranje prodaje vršite od samog prvog kontakta, osnovnih razmatranja, customer focus-a, personalizacije prodaje. Kada je korist jasna i uzajamna, prodaja se podrazumeva i zatvaranje iste ide glatko.


Još jednom se zahvaljujemo Milošu iz kompanije The Sales Academy na održanoj trening radionici i nadamo se uspešnoj saradnji i u budućnosti.

Autor: Aleksandra Nikolić

Povezane vesti

Održana završna skupština 2019/20

Zvanično smo priveli kraju školsku 2019/2020 godinu u Uniji studenata FON-a!U sredu 14. oktobra održana je Završna skupština organizacije na kojoj smo sumirali celu prethodnu godinu i izabrali novi Upravni...

Prijave za organizacioni tim su otvorene

Ukoliko si kreativna osoba, ambiciozna, timski igrač, ako želiš da se usavršavaš i radiš na sebi i ako misliš da si spreman da budeš deo našeg velikog tima prijavi se!Možeš...

Uspešno realizovan četvrti po redu USF Gaming fair

Unija studenata Fon-a je ove godine uspešno realizovala četvrti po redu USF Gaming Fair. Od 6. do 8. marta učesnici su imali priliku da budu deo kako takmičarskog, tako i...