Održan drugi po redu YardSale

Na Fakultetu organizacionih nauka se u subotu 12.10. sa početkom u 12h održao projekat Yard Sale. Ovogodišnja tema projekta je bila digitalno poslovanje a učesnici projekta su imali priliku da na ovu temu slušaju predavanja od poznatih stručnjaka na domaćoj sceni.

Prvo predavanje je održao direktor kompanije CAR:GO Vuk Guberinić na temu “Najbolja praksa u digitalnom poslovanju”. Kompanija CAR:GO je osnovana 2016. godine u Beogradu i od tada je pored mnogih prepreka koje je prevazišla zadobila je poverenje preko 750 hiljada članova. Direktor kompanije Vuk Guberinić je tokom interaktivnog predavanja delegatima dao odgovore na pitanja poput: kako se izboriti sa preprekama, kako izgleda put od ideje do realizacije startup projekta, koji marketinški kanali imaju najveću publiku kao i na mnoga druga.

Na temu “Digital marketing: 1 on 1” govorila je Milena Maksić iz kompanije Ovation BBDO. Milena se već 12 godina bavi marketingom a radila je na nekim od najvećih domaćih marketinških kampanja. Tokom svog izlaganja približila je učesnicima kako izgleda proces formiranja marketinške kampanje, koja je razlika u efektima on-line i off-line kampanja kao i na koji način se postižu najbolji rezultati i reach različite targetirane publike.

Projekat Yard Sale je i ove godine održan u partnerskoj saradnji sa Case Study Club-om, najvećom studentskom menadžment konsalting organizacijom na Balkanu. Predavanje je održao Nemanja Jevtović predsednik upravnog odbora Case Study Club-a koji je i viši saradnik za strateške investicije Vlade Republike Srbije. O temi “Strateški konsalting u doba digitalne transformacije” Nemanja Jevtović je održao inspirativno predavanje učesnicima projekta.

Veliku zahvalnost dugujemo i profesoru Dušanu Baraću šefu katedre za Elektronsko poslovanje na Fakultetu organizacionih nauka. Profesor Dušan Barać je tokom osnovnih studija primao više stipendija i nagrada kao jedan od najboljih studenata u generacijim a prilikom evaluacije od strane studenata ocenjen je najvišim ocenama. Predavanjem na temu „Savremeni trendovi u E-trgovini“ delegatima je približio pojmove e-trgovine i elektronskog poslovanja i predstavio savremene trendove ove industrije.

Zahvaljujemo se svim predavačima, strateškim i medijskim partnerima i prijateljima projekta Yolo Book, Kampster i Braća Bugi kao i naturalnim sponzorima Coca Cola Hellenic i Chipsy.